EWL press coverage

One billion rising coverage: Flashmob tegen geweld op vrouwen, Brussels (flemish)

Op St. Valentijn dansten 500 enthousiaste feministes op het Brusselse Muntplein om op te komen tegen het geweld waarvan 1 miljard vrouwen het slachtoffer zijn.

Voor de achtergronden van deze actie verwijzen wij naar het artikel Valentijn flashmob in Brussel tegen geweld op vrouwen op deze website.

Na de flashmob was er een (pers)conferentie in de Gotische zaal van het Stadhuis. Karin Lalieu (PS), Schepen sprak haar steun en waardering uit.voor de actie Zij wees op het belang voor het bijbrengen van respect voor meisjes van in de kleuterklas, zoals in het Brusselse stadsonderwijs gebeurt.

Europees parlementslid Tarabella (PS) maakt deel uit van de werkgroep gendergelijkheid in het Europarlement. Deze werkgroep ijvert voor een Europees jaar voor de gendergelijkeheid.

Magda De Meyere (Vrouwenraad) en Viviane Teitelbaum (Conseil des Femmes) wezen er op dat vrouwenmishandeling voor het grootste deel intrafamiliaal gebeurd en niet alleen in verre landen, maar evengoed bij ons een probleem is.

Via onderstaande link kunt u enkele foto’s van deze geslaagde actie bekijken.

https://picasaweb.google.com/101161532789719614865/20130214OneBillion

Latest video

EWL event "Progress towards a Europe free from all forms of male violence" to mark the 10th aniversary of the Istanbul Convention, 12 May 2021.

Facebook Feed

Get Involved